Bangi Lama Branch

Presently, we have 4 blocks that contains 23 air-conditioned units of various types, each with attached bathrooms, hot shower, television and kettle.

1) Standard Economy (DUKU)

  • 1 Queen sized bed / 2 single beds
  • Capacity: 2 pax
  • Price: RM70/day

 

2) Superior (NENAS)

Superior Room

  • 1 Queen sized bed + 1 Single day bed
  • Capacity: 3 pax
  • Price: RM100/day
  • Minibar & microwave included
 
3) Studio (MANGGIS)

Studio

  • 1 Queen sized bed + 1 Sofa bed
  • Partial kitchen
  • Capacity: 3 pax
  • Price: RM 100/day
 
4) Suite (MANGGA)

Suite

  • 1 bed room with 2 queen sized beds
  • A hall (sitting area + dining)
  • A partial kitchen
  • Capacity: 4 pax
  • Price: RM170/day
 
5) Dormitory Type 2 (PISANG 1)

Dormitory Type 2

  • 4 double-decker + 2 queen size beds
  • 2 attached bathrooms
  • Capacity: 12 pax
  • Price: RM200/day

 

————————————————————————————————————–

 WhatsApp Image 2016-08-05 at 01.36.08

77 Responses to Bangi Lama Branch

  1. yousri says:

    kalau nak stay untuk monthly basis family room berapa?

    • bangihotels says:

      Kami telah email harga utk En Yousri melalui email. TErima kasih.

      • madihah says:

        kalau nak sewa untuk seminggu berapa?

      • bangihotels says:

        As’salam Madihah,

        Terima kasih kerana berminat untuk menginap di Bangi Guest House.

        Kami tidak mempunyai “special rate” untuk seminggu, hanya untuk bulanan. Jadi, kalau saudari tinggal di BGH untuk 7 hari, rate bilik yang saudari menetap tu kali 7. Kami perlukan lebih info untuk cek tarikh dan bilik yang saudari pilih.

        Terima kasih.🙂

        BGH

  2. Fariha Hidaya says:

    sy nk tnya,bleh booking lg x dlm 14/15 & 16 Oct 2011???

  3. masdiyana says:

    kalau untuk seminggu standard room tu xleh kurang lagi ker??

  4. Salehuddin Rahim says:

    Harga utk Standard room sewa selama 2 minggu?

  5. Aisyah Humaira' says:

    boleh menampung untuk 40 orang tak?

  6. fiona says:

    Berapa harga untuk long stay (expected 1 year?)

  7. shafikkha says:

    nak tanye betul ke hanya 10 minit utk ke putrajaya?lalu mane ye?

  8. iera says:

    Berapa harga utk long stay (expected 1-2 years)? thx

  9. nor says:

    Salam…saya nak duduk dalam 13 hari….berminat dengan bilik studio…

  10. SAIFUL says:

    nak tanya rate stay dalam sebulan untuk single room..

  11. hamiza says:

    kalau nk book family room for 1 week bole dpt harga kurang x? saya plan nk stay seminggu sebab ade kerja kat MINT.

  12. misssyaz says:

    Bole bawak kuceng x?

  13. faizah says:

    salam….blh sy tanye, bangi guest ni kt mne, seksyen bape ke bangi tu?
    klu sy nk stay utk sebulan berape ye? klu utk 6bln berape pulak

    pakej utk 5org…

  14. Yap says:

    Sy pelajar nak sewa bilik untuk 5 bulan…boleh tak hantar list harga kepada saya. Terima Kasih

  15. nithi says:

    kalau nak stay untuk monthly basis studio room berapa? Is the room with the kitchen only available in studio room?

  16. James says:

    Berapakah harga kalau nak menginap 5 bulan untuk satu orang?

  17. hazrul says:

    Boleh saya dapatkan harga utk sewa monthly basis utk standard room & studio?

  18. haidar says:

    monthly bilik family berapa?

  19. hariz says:

    Saya berminat dengan bilik Studio tu. Berapa harga untuk sewa long-term? And ada limit ke boleh sewa berapa lama?

  20. ain says:

    salam, harga standard room untuk seminggu berapa? cuti sekolah mac ni. dekat tak dengan ukm? t.kasih

  21. ahmad says:

    kalo nk stay utk sebulan bleh dpt diskaun x??

  22. munirah yusoff says:

    Boleh berikan harga untuk bilik standard utk penginapan selama 6bulan? Saya dan kawan2 mahu menginap bermula 21/4/12 jika dapat.. terima kasih

  23. munirah yusoff says:

    utk 3 org yg ada 3 katil tu, bilik standard ada tak? atau family room sahaja?

  24. noratira says:

    sy nk stay dlm 2 bulan…ade discount x?sy student praktikal dkt agensi nuclear 2..n hopefully ade yg nk cri roomate…

  25. Shafa says:

    salam..encik/cik..boleh tlg saya berikan harga untuk bilik studio (manggis) tak? untuk penginapan selama sebulan.terima kasih…

  26. syam says:

    Berapa jauh perjalanan dari bangi lama ke ukm dan nak tanya untk tempah bilik deluxe pada 22hb okt 2012~24hb ..mohon pencerahan

  27. siti says:

    salam…

    masih ade kekosongan x utk 1 malam (31/08/2012-01/09/2012)
    utk famly room ada x??

  28. malak says:

    I want to rent Studio (MANGGIS) for one month as of October 15, 2012 We are two people and two-year-old boy does Monthly rent 700 Rm

  29. salsafiya says:

    saya nak tanya ada x bilik untuk 4 dewasa 1 kanak2 pada 13/15 oktober ni?

  30. songkok terbang says:

    salam boss…ad x yg connection room??

  31. shidah says:

    salam,saya plan untuk sewa sehari bagi semua bilikx tsb pada 24 hingga 25 mei 2013,adakah semua bilikx tsb masih kosong

  32. ina says:

    Salam. 31 ogos kosong tak utk 25pax? TK

  33. ira says:

    kalau sewa bulanan untk standar room brp ye ? reply me asap tqsm

  34. shikin says:

    Salam boleh pm saya hrga monthly klau nk sewa 3 bln

  35. Muhammad Arafat says:

    Tolong emailkan saya rate untuk sewa minimum seminggu atau maksimum sebulan untuk seorang. Terima kasih

    • bangihotels says:

      En. Arafat,

      Terima kasih kerana berminat dengan Bangi Guest House. Sila cek e-mail, saya telah hantarkan senarai harga. Jangan lupa hubungi kami sekiranya ingin membuat tempahan.

      BGH

  36. Guru Besar SK Felda Mengkawang says:

    assalamualaikum wbt.. kami dari rombongan sekolah di negeri Terengganu ingin menginap di Bangi Guest House pada 8hb oktober 2014 seramai 34murid 6 guru.. harap medapat maklum balas daripada pihak tuan.. terima kasih..

  37. Aisyah says:

    Salam. Kalau utk 2 bulan sewa kne brp ye. Sye student praktikal. Mnx discount skit hehe

    • bangihotels says:

      W’salam Saudari,

      Boleh.🙂

      Tapi nak minta additional details dulu, dari tarikh bila hingga bila. Kemudian saudari berminat untuk tinggal di bilik yg mana sebab harga bilik lain2. Kalau saudari boleh tinggalkan no telefon, kami boleh telefon saudari atau boleh hubungi Pn. Rapieh di 017-2902779 untuk maklumat lanjut.

      Terima kasih.

      BGH

  38. dyla says:

    Assamualaikum cik/puan

    Sy nk tnya bilik sewa ni lau utk bulanan cmne?sb sy ade krja dkt hosp serdang sampai bulan 3.ni no tfn sy 0145095512.

    Tq ☺

  39. Lili sofea ashekin says:

    Bole sy tau harga utk tggl di sini (single room) for 2 months. Harap dapat balas segera.tq

    • bangihotels says:

      Salam Sofea,

      Maaf kerana lewat membalas.

      Kami tidak mempunyai single room. Paling murah ialah Economy Standard Room kami dgn harga RM70 untuk 1 malam. Bagi long stay seperti 2 bulan kami boleh berikan 20% off. Jadi harga sebulan ialah RM1,680.

      Boleh hubungi pemilik BGH iaitu Pn. Rapieh di 017-2902779 sekiranya ingin membuat sebarang tempahan atau rundingan harga. Ataupun boleh hubunginya di rapieh06@gmail.com. Terima kasih.

      BGH

  40. adlyna ahmad yani says:

    assalamualaikum. saya nak tanya. partial kitchen ada dapur untuk masak ke? hotpan

  41. sarinah says:

    Saya nak sewa bilik studio utk 2 org selama sebulan..berapa ya? Ma kasih ^_^

    • bangihotels says:

      Salam Sarinah,

      Terima kasih kerana berminat untuk menginap di Bangi Guest House.

      Harga 1 malam untuk bilik studio ialah RM100. Sebulan harganya RM3000. Tapi kami boleh beri diskaun 20%, jadi dikurangkan kepada RM2400.

      Terima kasih.
      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  42. MOHD MUKLIS says:

    Salam Tuan/Puan..boleh saya tahu bayaran untuk sewa bulanan bagi bilik Queen Size..

    • bangihotels says:

      W’salam En. Muklis,

      Terima kasih kerana menghubungi Bangi Guest House.

      Bilik dengan Queen Size bed yang paling murah iaitu Duku ialah RM2,100. Utk sewa bulanan kami boleh beri diskaun 20%, jadi dikurangkan kepada RM1,680. Bilik lain juga available seperti bilik Nenas adalah antara RM2,400 ke RM2,700 sebulan. Diskaun 20% juga boleh diberikan. Sekiranya berminat, boleh hubungi kami di 017-2902779.

      Terima kasih.
      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  43. Man says:

    Encik kalau nk sewa selama 2 minggu bilik paling kecil berapa ya

    • bangihotels says:

      Selamat Pagi En. Man,

      Terima kasih kerana menghubungi Bangi Guest House.

      Bilik paling kecil harganya RM70 untuk 1 malam. Sekiranya menginap untuk 14 malam, harganya RM980. Sekiranya tuan ingin membuat tempahan, boleh hubungi Pn. Rapieh di 017-2902779. Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  44. zul says:

    standard room duku berapa jika nk sewa bulanan..

    • bangihotels says:

      Salam Tuan,

      Terima kasih kerana berminat untuk menginap di Bangi Guest House. Bilik Duku harga sebulan ialah RM2,100. Utk sewa bulanan kami boleh beri diskaun 20%, jadi dikurangkan kepada RM1,680.

      Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  45. aqilah says:

    Salam , boleh saya tahu bangi guest house terletak di mana ? Dan berapa ye sewa sebulan untuk bilik standard ?

    • bangihotels says:

      W’salam,

      Terima kasih kerana berminat dengan Bangi Guest House (BGH).

      Kami mempunyai 2 cawangan, satu di Teras Jernang berdekatan dengan Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute dan tol Bangi. Cawangan lagi satu terletak di Bangi Lama, berdekatan dengan Malaysian Nuclear Agency/ Institut Genom Malaysia. Bilik Standard berharga RM80 ke RM90 satu malam, jadi harga bulanan dengan diskaun 20% berharga antara RM1,920 dan RM2,160 di Bangi Lama. RM2,160 juga merupakan harga bulanan untuk bilik Durian di cawangan Teras Jernang.

      Sekiranya berminat boleh hubungi Pn. Rapieh di 017-2902779. Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  46. Siti norashikin says:

    Nak tya..klu sebulan rate mcmna ya? Plg murah brapa bilik utk sbln?

    Mnggis studio plak brapa?

    • bangihotels says:

      Salam Siti Norashikin,

      Terima kasih kerana berminat dengan Bangi Guest House.

      Rate yg paling murah ialah bilik Duku, harganya RM70 satu malam. Untuk sebulan kami boleh beri 20% diskaun, harganya RM1,680.
      Bilik manggis harganya RM100 satu malam, untuk sebulan pula RM2,400.

      Kalau saudari berminat, sila hubungi Pn.Su Bashitah di 019-3489580 atau e-mail no. telefon saudari ke bangihotels@gmail.com. Pihak kami akan hubungi saudari secepat mungkin.

      Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  47. faridah razak says:

    hi..saye nak tanye if studio harga for montly berape ye ? ad discount x ..

    • bangihotels says:

      W’salam Faridah,

      Harganya RM100/day atau RM3,000 sebulan. Kami boleh berikan diskaun sebanyak 20% untuk sewa bulanan. Kalau saudari berminat, sila hubungi Pn.Su Bashitah di 019-3489580 atau e-mail no. telefon saudari ke bangihotels@gmail.com Pihak kami akan hubungi saudari secepat mungkin.

      Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  48. Asniza Hamimi says:

    Assalamualaikum

    Boleh dptkan harga sewa bulanan utk bilik nenas standard @ superior.kemungkinan akan sewa utk 2 bulan.

    • bangihotels says:

      W’salam Asniza,

      Terima kasih kerana berminat dengan Bangi Guest House.

      Kami tidak mempunyai harga sewa bulanan, jadi harga untuk bilik Nenas standard ialah RM80/mlm atau RM2,400 sebulan. Harga bilik Nenas superior adalah RM90/mlm atau RM2,700 sebulan. Kami boleh berikan diskaun sebanyak 20% untuk sewa bulanan. Jadi harga bilik Nenas standard ialah RM1,920 atau RM2,160 untuk bilik Nenas superior.

      Sekiranya saudari ingin berunding harga atau membuat booking boleh hubungi Pn. Rapieh di 017-2902779.

      Terima kasih.

      BGH
      ‘Alami suasana kampung’

  49. qayyum says:

    Kalau sebulan berapa ye untuk studio

    • bangihotels says:

      Terima kasih En Qayyum di atas pertanyaan anda,

      Bangi Guest House (cawangan Bangi Lama) menyediakan unit studio (kapasiti 3 org) dengan kadar sewaan RM100/mlm dan 20% diskaun kadar harian bagi sebulan. Untuk tempoh lama (4 bln keatas) kami boleh mempertimbangkan kadar diskaun yang lebih.

      Sekiranya saudara berminat dan ingin maklumat lanjut, sila berhubung dengan Pn. Rapieh di 017-290 2779.

      Terima kasih,

      Bangi Guest House
      ‘Alami Suasana Kampung’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s